Loading...

Vitamine pentru imunitate de fier

Odată cu schimbarea vremii se deschide sezonul afecțiunilor, iar imunitatea noastră devine un scut esențial împotriva amenințărilor specifice acestui interval, și nu numai.

În contextul unei imunități slăbite, numeroase afecțiuni, anterior lăsate în stare latentă pot să-și facă apariția, aducând cu ele disconfort și potențială complicație.

Pentru a preveni și atenua aceste probleme, soluția se află deseori în consolidarea sistemului nostru imunitar. Acest proces poate fi început prin adoptarea unei alimentații echilibrate, bogate în antioxidanți, vitamine și minerale esențiale. În plus, introducerea exercițiilor fizice regulate în rutina zilnică devine un aliat de încredere în susținerea unei stări de sănătate solidă.

În acest articol, vom explora rolul esențial al vitaminelor în întărirea sistemului imunitar și modul în care pot contribui la prevenirea afecțiunilor sezoniere. Să începem călătoria către o imunitate fortificată și o stare de bine durabilă.

Vitamina C

Adițional Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcţionarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor, a dinţilor și contribuie la metabolismul energetic normal.

Vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și crește absorbția fierului. Vitamina C este un factor esențial pentru fiziologia organismului, un antioxidant important și contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Are rol în prevenirea scorbutului, crește imunitatea organismului în lupta cu virusul influenzei.

De asemenea, vitamina C ajută la combaterea senzației de oboseală și epuizare. O aprovizionare echilibrată cu vitamina C, adică un aport adecvat din surse alimentare sau din suplimente, este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar.

Vitamina C susține producția de celule albe din sânge, se leagă de radicalii liberi, neutralizându-i, și reface alți antioxidanți naturali din organism. Aceste acțiuni mențin sistemul imunitar în alertă și reduc stresul oxidativ care poate afecta sănătatea.

În cazul declanșării unei răceli, nivelul de vitamina C poate scădea semnificativ din cauza consumului sporit. Prin urmare, se recomandă administrarea rapidă a dozelor mari de vitamina C pentru a sprijini sistemul de apărare al organismului în lupta împotriva infecției și pentru a ajuta la recuperarea acestuia. Vitamina C este un element-cheie în susținerea naturală a sănătății și a sistemului imunitar în fața bolilor.

imagine echinacea

Echinacea (Echinacea purpurea (L.) Moench) este o plantă perenă care ajunge, la maturitate, până la 140 de centimetri înălțime. Se remarcă prin florile sale cu un colorit bogat, în nuanțe de violet, galben sau roz-roșiatic.

Despre echinacea se știe că are nenumărate beneficii pentru sănătate. Este folosită de mai bine de 400 de ani ca remediu și a fost extrem de populară până la descoperirea antibioticelor.

Se consideră că efectul acestei plante asupra sistemului imunitar este foarte important. De exemplu, dacă echinacea este consumată frecvent, scad șansele de a răci, iar în cazul în care răceala este deja instalată, echinacea ameliorează simptomele, reducând perioada de manifestare a bolii cu câteva zile. Acesta este motivul pentru care echinacea este recomandată în sezonul rece.

Fiindcă are efecte asupra sistemului imunitar, echinacea ameliorează anumite probleme ale aparatului respirator, cum ar fi:

  • gripa;
  • astmul;
  • sinuzita acută;
  • tusea;
  • tuberculoza.

Extractul de echinacea este un tratament extraordinar în infecțiile streptococice ale gâtului și în fazele de început ale răcelii/gripei. Intră în compoziția produselor recomandate în cazul arsurilor, rănilor și infecțiilor, înțepăturilor de insecte. Echinacea este eficientă în combaterea răcelii, gripei, infecțiilor tractului respirator superior, hepatitei, infecțiilor genito-urinare.

Vitamina D3

Vitamina D contribuie la absorbţia/utilizarea normală a calciului și fosforului și participă la procesul de diviziune celulară.

Vitamina D3, sau colecalciferolul, reprezintă una dintre formele active ale vitaminei D, esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar. Sursele principale includ expunerea la soare și alimentele. Beneficiile vitaminei D3 includ întărirea sistemului osos și muscular, stimularea imunității, îmbunătățirea stării de spirit, dezvoltarea sănătoasă a fătului, funcționarea optimă a sistemului cardiovascular și reducerea inflamațiilor. Vitamina D3 este esențială pentru absorbția calciului, fixarea acestuia în oase și menținerea concentrațiilor normale în sânge, contribuind la buna funcționare a sistemului imunitar. Copiii necesită o cantitate crescută de vitamina D3 pentru dezvoltarea sănătoasă a sistemului osos, iar deficiența poate duce la apariția rahitismului, o boală afectând sistemul osos în copilărie.

imagine vitamina c 500+d3+echinacea bioeel

În sezonul rece este momentul să ne asigurăm că sistemul imunitar funcționează eficient, pentru a putea trece peste toate provocările ce urmează să apară. Așadar aceste vitamine combinate armonios conferă organismului tău o putere și rezistență de neclintit, oferindu-ți o barieră protectorie împotriva răcelii și asigurând o imunitate pe termen lung.

Vitamina C 500+D3+Echinacea  de la Bioeel este un supliment alimentar excepțional, fără adăugare de zahăr, cu îndulcitori, având o delicioasă aromă de fructe de pădure.

Ambalat în 15 plicuri, acest produs oferă o soluție simplă: golirea conținutului plicului într-un pahar, adăugarea a 200 ml de apă, amestecarea și consumul imediat.

Vă invităm să descoperiți produsul Vitamina C 500+D3+Echinacea accesând linkul

Referințe:
1. Wood, Matthew. - The Earthwise Herbal, Volume 1 : A Complete Guide to Old World Medicinal Plants. Berkeley, Calif., North Atlantic Books, 2008.
2. Karsch-Völk M, Barrett B, Kiefer D, Bauer R, Ardjomand-Woelkart K, Linde K. Echinacea for preventing and treating the common cold. Cochrane Database Syst Rev. 2014 Feb 20;2014(2):CD000530.
3. Skalny AV, Aschner M, Tsatsakis A, Rocha JBT, Santamaria A, Spandidos DA, Martins AC, Lu R, Korobeinikova TV, Chen W, Chang JS, Chao JCJ, Li C, Tinkov AA. Role of vitamins beyond vitamin D3 in bone health and osteoporosis (Review). Int J Mol Med. 2024 Jan;53(1):9.
4. Sun L, Zhao JH, Fan WY, Feng B, Liu WW, Chen RQ, Ban C, Dang AG, Wang M, Luo KT, Zhou GY, Yu FF, Ba Y. Therapeutic effects of high-dose vitamin C supplementation in patients with COVID-19: a meta-analysis. Nutr Rev. 2023 Sep 8:nuad105.
5. https://www.drmax.ro/articole/vitamina-d3-proprietati-si-beneficii-pentru-organism
6. https://www.springfarma.com/blog/vitamina-c-beneficii-pentru-sanatate-si-doza-recomandata.html
7. https://www.drmax.ro/articole/echinacea-beneficii-contraindicatii