Regenerarea și întărirea firelor de păr

Părul frumos este motiv de mândrie pentru majoritatea femeilor. Frumusețea și sănătatea părului sunt elemente esențiale pentru o stare de bine, iar modul în care arătăm spune multe despre noi.

Rădăcina părului este cea care controlează procesul de creștere și regenerare a firului de păr. Indiferent care este cauza deteriorării, părul poate fi îngrijit în așa fel încât să pară natural mai gros, să aibă volum, densitate și vitalitate.

Imagine ricin

Uleiul de ricin este un ulei vegetal obținut din semințele plantei ricin (Ricinus communis).

Eucalyptus globulus, cunoscută și sub denumirea de eucalipt comun sau eucalipt albastru, este o specie de arbore originară din Australia.

Frunzele conțin flavonoide, taninuri, rășină, terpene și uleiuri volatile (până la 3,5%). Uleiul produs din frunze conțin eucaliptol (80% – 85%).
Compuși activi din eucalipt conferă uleiului proprietăți antiseptice, antifungice, antivirale și antiinflamatorii. De asemenea, uleiul de eucalipt are un miros plăcut și proaspăt, ceea ce îl face popular în industria parfumurilor și a cosmeticelor.

Face parte din familia “Euphorbiaceae”, fiind o plantă perenă cultivată în principal în Africa, America de Sud, India, dar și în țara noastră, în zonele cu climat favorabil (Banat, Câmpia Dunării, Dobrogea). Este un ulei non-volatil, hidratant și nutritiv, dar destul de vâscos. Uleiul de ricin este de obicei limpede sau galben pal, cu excepția cazului în care este obținut prin prăjire sau fierbere, rezultat cunoscut sub numele de ulei de ricin negru.

Studiile au demonstrat că multe dintre beneficiile uleiului de ricin se datorează compoziției sale chimice. Este considerat drept un acid gras trigliceridic și aproape 90% din conținutul său de acid gras este un compus specific și rar numit acid ricinoleic. Acidul ricinoleic se găsește în puține alte plante sau substanțe, iar acest lucru face ca ricinul să fie aproape unic, mai ales că se află într-o formă concentrată în această plantă.

Uleiul de ricin este popular ca ulei de păr cu următoarele acțiuni:

  • Efect de hidratare – Acidul ricinoleic și derivații săi prezenți în ulei au calitate hidratantă
  • Efect de hrănire - Acizii grași au o penetrabilitate foarte bună și s-a afirmat că hrănesc foliculul de păr
  • Efect germicid și fungicid – Ricina și acidul ricinoleic prezent în ulei protejează scalpul și firul părului de infecții fungice și microbiene
  • În alopecia androgenetică – s-a demonstrat că acidul ricinoleic pătrunde în piele și acționează ca un inhibitor al prostaglandinei D2 sintetazei (PGD2). Acidul ricinoleic are o structură bidimensională, care este foarte asemănătoare cu familia prostaglandinelor și s-a demonstrat, de asemenea, că are un anumit grad de efect asupra creșterii părului.

Dacă uleiul de ricin este folosit în mod regulat pe păr, el va ajuta la:

  • creșterea părului;
  • obținerea unui păr mai rezistent;
  • hidratarea părului uscat;
  • tratarea mătreții;
  • reducerea firelor despicate;
  • protejarea părului împotriva radiațiilor solare.

Vitamina A este un jucător cheie în stimularea creșterii sănătoase a părului și ajută la reglarea anumitor aspecte ale foliculului de păr. Acest lucru, la rândul său, ajută la creșterea lui mai puternică și mai sănătoasă. Vitamina A este un antioxidant, iar antioxidanții sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a promova o circulație sănătoasă a sângelui. Circulația sănătoasă îmbunătățește capacitatea foliculilor de păr de a funcționa, ceea ce este esențial pentru a evita căderea lui.

Ulei de catina

Uleiul de cătină este un lichid gros, auriu-portocaliu, care provine din fructele de pădure de cătină.

Are un profil nutritiv bogat, benefic pentru păr și scalp: Vitamina E, Vitamina B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B6 (piridoxină), Vitamina C, Aminoacizi și Omega-7. Susține structura părului, fiind util la rutina de îngrijire, care are ca scop protejarea de deteriorare sau rupere.

Ricinus Plus

Ricinus Plus are în compoziția sa Ulei de ricin și Vitamina A.

Ricinus Forte

 Ricinus Forte are în compoziția sa Ulei de ricin, Ulei de cătină și Vitamina A

Ricinus Plus și Ricinus Forte de la Bioeel se aplică o dată pe săptămână, sub formă de mască. Aplicăm uleiul de ricin pe întreaga lungime a părului și masăm foarte bine scalpul timp de 5 minute. Lăsăm să acționeze pe păr câteva ore, iar apoi clătim si spălăm părul în mod normal. Uleiul de ricin se poate aplica și seara, se acoperă părul cu o cască de unică folosință de duș, se lasă să acționeze până a doua zi dimineața și se spală.

Vă invităm să descoperiți gama de produse de la Bioeel accesând

 

Bioeel, o companie responsabilă.

Referințe:
1. Aburjai T, Natsheh FM. Plants used in cosmetics. Phytother Res. 2003 Nov;17(9):987-1000. doi: 10.1002/ptr.1363. PMID: 14595575.
2. Wood, Matthew. The Earthwise Herbal : A Complete Guide to New World Medicinal Plants. Berkeley, Calif. North Atlantic Books, 2009.
3. Wood, Matthew. The Earthwise Herbal, Volume 1 : A Complete Guide to Old World Medicinal Plants. Berkeley, Calif., North Atlantic Books, 2008.
4. Almohanna HM, Ahmed AA, Tsatalis JP, Tosti A. The Role of Vitamins and Minerals in Hair Loss: A Review. Dermatol Ther (Heidelb). 201.
5. VanBuren CA, Everts HB. Vitamin A in Skin and Hair: An Update. Nutrients. 2022. 6. Aburjai T, Natsheh FM. Plants used in cosmetics. Phytother Res. 2003; 17 :987–1000. [PubMed: 14595575]
7. Subramaniyan V. Nuts and Seeds in Health and Disease Prevention. Location United States: Academic Press; 2020.Therapeutic importance of caster seed oil; pp. 485–95.
8. Fong P, Tong HH, Ng KH, Lao CK, Chong CI, Chao CM. In silico prediction of prostaglandin D2 synthase inhibitorsfrom herbal constituents for the treatment of hair loss. J Ethnopharmacol. 2015;175:470–80. [PubMed: 26456343]