Pășește cu încredere către picioare frumoase și îngrijite

În perioada post-sezon rece și înainte de vară, este important să acordăm o atenție deosebită îngrijirii picioarelor pentru a ne asigura că sunt pregătite să facă față la temperaturile mai ridicate și la expunerea la soare.

În timpul iernii picioarele noastre devin uscate și crăpate, o problemă care poate fi neplăcută și incomfortabilă. Pentru a preveni aceste neplăceri și pentru a ne pregăti picioarele pentru sezonul cald, este important să le hidratăm în mod constant, utilizând creme sau loțiuni special formulate pentru a menține pielea moale. În plus, exfolierea regulată a călcâielor poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte și la promovarea unei texturi mai fine și mai netede. Asperitățile de pe tălpi sunt alte probleme comune pe care le putem întâlni, iar acestea pot fi cauzate de frecarea constantă a piciorului în pantofi sau sandale.Transpirația excesivă a picioarelor poate fi, de asemenea, o sursă de disconfort și poate duce la mirosuri neplăcute. Pentru a preveni acest lucru, este recomandabil să folosim spray-uri antiperspirante special concepute pentru picioare. Nu în ultimul rând, crăpăturile sau fisurile în călcâie pot fi dureroase și incomode. Pentru a le gestiona, putem aplica creme sau unguente hidratante pentru a menține pielea moale și flexibilă. Prin urmare, să nu uităm să ne îngrijim picioarele cu atenție și să le oferim atenția și tratamentul pe care le merită!

hamamelis

Hamamelis virginiana- numit și nucul vrăjitoarelor este o specie de arbust nativă a Americii de Nord. Scoarța are un efect astringent care era folosită și cunoscută deja din epoca colonială. Extractul este bogat în taninuri, flavonoide și saponine. În medicina tradițională, hamamelisul este folosit pentru tratarea unei game variate de afecțiuni, cum ar fi iritațiile pielii, arsurile minore, rănile, eczemele și hemoroizii. Hamamelisul are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene, vasoconstrictoare şi tonice vasculare. Este indicat în tratarea pielii crăpate, aspre și ușor iritabile. Datorită proprietăților sale astringente, hamamelisul contribuie la strângerea porilor și la reducerea secreției de transpirație, menținând astfel picioarele uscate și confortabile pe tot parcursul zilei. De asemenea, acționează ca un agent antiinflamator, calmând iritațiile și reducând roșeața pielii, ceea ce este util în cazul disconfortului cauzat de transpirație și frecare constantă. În plus, hamamelisul are și proprietăți antibacteriene, ajutând la prevenirea infecțiilor și la menținerea sănătății pielii picioarelor.

musetel

Matricaria chamomilla / Chamomilla recutita (L.) - Mușețelul numit și romaniță, romonel sau românică, este o plantă medicinală. Planta are efecte benefice pentru organism, cunoscute încă din antichitate. Florile de mușețel conțin un ulei volatil care datorită unui ingredient numit azulen și a unui glicozid de natură flavonică (apigenină) au proprietăți antispasmodice, anestezice, dezinfectante și antiinflamatorii. Datorită conținutului său bogat în compuși activi, mușețelul este eficient în combaterea bacteriilor și ciupercilor, contribuind astfel la prevenirea infecțiilor fungice, cum ar fi micozele piciorului. De asemenea, ajută la reducerea inflamației și a roșeții pielii, fiind util în tratarea iritațiilor și inflamațiilor cauzate de transpirație sau frecare constantă. Efectul său calmant este remarcabil în reducerea senzației de mâncărime și disconfort, în special în cazul picioarelor iritate sau uscate. Mai mult, mușețelul emană un miros plăcut și delicat, care poate masca mirosurile neplăcute asociate cu transpirația excesivă a picioarelor.

Unul dintre principalele efecte ale mentolului este senzația de răcorire pe care o produce. Acesta acționează prin stimularea receptorilor de răcire de pe piele și mucoase, ceea ce duce la o senzație plăcută și revigorantă. Mentolul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a calma și ameliora senzațiile de mâncărime sau disconfort cauzate de înțepături de insecte sau alte iritații minore ale pielii. Pe lângă efectul său răcoritor, mentolul are și proprietăți antiseptice și analgezice ușoare.

Colesterolul, unul dintre lipidele naturale ale pielii, are capacitatea de a hidrata și de a întări barierele protectoare ale acesteia. Una dintre cele mai notabile avantaje este capacitatea de a oferi hidratare intensă. Ca parte a stratului lipidic al pielii, colesterolul ajută la reținerea apei și menținerea unui nivel optim de hidratare. Astfel, cremele cu colesterol pătrund profund în piele, asigurând hidratarea intensivă și menținând echilibrul de umiditate. Utilizarea regulată a cremelor cu colesterol poate contribui la menținerea elasticității pielii, reducând aspectul ridurilor și conferind un aspect mai ferm și tonifiat. În plus, colesterolul poate avea și efecte calmante și hrănitoare asupra pielii. Proprietățile sale antiinflamatorii pot ajuta la reducerea iritațiilor și a roșeții, în timp ce acțiunea sa nutritivă hrănește pielea, conferindu-i o textură mai moale și mai catifelată. Astfel, utilizarea cremelor cosmetice îmbogățite cu colesterol poate fi o alegere benefică pentru îngrijirea pielii, oferind multiple avantaje pentru aspectul său general.

Este esențial să ne acordăm atenția cuvenită îngrijirii picioarelor, deoarece ele joacă un rol important în starea noastră de bine și confortul zilnic. Chiar dacă sunt adesea neglijate în rutina noastră de îngrijire personală, picioarele merită o atenție specială și un tratament adecvat pentru a le menține frumoase. În acest sens, cremele de îngrijire a picioarelor devin un adevărat aliat, oferind nu doar hidratare, ci și reparare și confort pentru pielea noastră. Aceste produse nu numai că hrănesc și hidratează profund pielea, ci și ajută la vindecarea și regenerarea acesteia, conferindu-i un aspect revitalizat și îngrijit.

În acest context, Bioeel se evidențiază prin produsele de îngrijire a picioarelor, care sunt concepute pentru a răspunde nevoilor specifice ale pielii de la nivelul picioarelor.

crema calcaie

Cremă călcâie de la Bioeel este un produs ideal pentru utilizarea zilnică. Această cremă atenuează și îndepărtează îngroșările cornoase de pe călcâie și tălpi, redându-le un aspect fin, lipsit de crăpături și asperități. Formula sa, îmbogățită cu mentol, oferă o senzație revigorantă și de prospețime, conferind picioarelor un confort deosebit.

Vă invităm să descoperiți produsul accesând link-ul:

pediform

De asemenea, loțiunea antiperspirantă pentru picioare Pediform, este un aliat excelent în lupta împotriva transpirației excesive și a mirosului neplăcut. Cu extracte naturale de hamamelis și mușețel, această loțiune reduce transpirația excesivă, elimină mirosurile neplăcute și oferă o senzație de răcoare și confort pe tot parcursul zilei.

Vă invităm să descoperiți produsul accesând link-ul:

În concluzie, îngrijirea picioarelor este esențială pentru confortul și starea noastră de bine, iar Bioeel vine în întâmpinarea nevoilor noastre cu produse concepute special pentru a menține picioarele hidratate și confortabile.

Referințe:
1. Wood, Matthew. The Earthwise Herbal : A Complete Guide to New World Medicinal Plants. Berkeley, Calif. North Atlantic Books, 2009.
2. Wood, Matthew. The Earthwise Herbal, Volume 1 : A Complete Guide to Old World Medicinal Plants. Berkeley, Calif., North Atlantic Books, 2008.ECCLES, R. “Menthol and Related Cooling Compounds.” Journal of Pharmacy and Pharmacology, vol. 46, no. 8, Aug. 1994, pp. 618–630, https://doi.org/10.1111/j.2042-7158.1994.tb03871.x
3. Piazza S, Martinelli G, Vrhovsek U, Masuero D, Fumagalli M, Magnavacca A, Pozzoli C, Canilli L, Terno M, Angarano M, Dell'Agli M, Sangiovanni E. Anti-Inflammatory and Anti-Acne Effects of Hamamelis virginiana Bark in Human Keratinocytes. Antioxidants (Basel). 2022 Jun 5;11(6):1119.
4. https://plants.ces.ncsu.edu/plants/hamamelis-virginiana/
5. Singh O, Khanam Z, Misra N, Srivastava MK. Chamomile (Matricaria chamomilla L.): An overview. Pharmacogn Rev. 2011 Jan;5(9):82-95.El Mihyaoui A, Esteves da Silva JCG, Charfi S, Candela Castillo ME, Lamarti A, Arnao MB. Chamomile (Matricaria chamomilla L.): A Review of Ethnomedicinal Use, Phytochemistry and Pharmacological Uses. Life (Basel). 2022 Mar 25;12(4):479. Machado M, Bronze MR, Ribeiro H. New cosmetic emulsions for dry skin. J Cosmet Dermatol. 2007 Dec;6(4):239-42.
6. https://www.mcgill.ca/oss/article/health/cholesterol-cosmetics
7. https://www.cosmeticsinfo.org/ingredient/cholesterol/