Îngrijirea picioarelor pe timp de vară

Încălțămintea ideală este greu de găsit, cu atât mai mult cu cât vara renunțăm la pantofi și încercăm să căutăm încălțări mai comode.

În plus, trecerea de la un tip de încălțăminte la alta poate avea efecte neplăcute asupra picioarelor. Astfel, este important ca în această perioadă să le acordăm mai multă atenție și să folosim produsele de îngrijire potrivite. Picioarele au mult mai multe glande sudoripare decât orice altă parte a corpului (aproximativ 3000 de glande pe aproape 3 cm pătrați, ceea ce înseamnă că produc o cantitate mare de transpirație).

Este esențială în această perioadă folosirea unor sprayuri antiperspirante, pentru a reduce transpirația și sprayuri antiseptice, pentru a trata microbii de la nivelul picioarelor și a împiedica dezvoltarea mirosurilor neplăcute.

Cu ajutorul produselor potrivite de îngrijire a picioarelor, plimbările de vară vor deveni din nou plăcute.

Hamamelis Virginiana

Hamamelis virginiana- numit și nucul vrăjitoarelor este o specie de arbust nativă a Americii de Nord. Scoarța are un efect astringent care era folosită și cunoscută deja din epoca colonială. Extractul este bogat în taninuri, flavonoide și saponine.

În medicina tradițională, hamamelisul este folosit pentru tratarea unei game variate de afecțiuni, cum ar fi iritațiile pielii, arsurile minore, rănile, eczemele și hemoroizii.

Hamamelisul are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene, vasoconstrictoare şi tonice vasculare. Flavonoidele, uleiurile esențiale, acidul galic și diferitele substanțe astringente (tanin hamelic și tanin elagic) conținute în extract acționează atât antiinflamator, cât și ușor astringent și tonifiant. Complexul are un efect calmant asupra tenului iritat și ajută la vindecarea iritațiilor superficiale ale pielii. Este indicat în tratarea pielii crăpate, aspre și ușor iritabile.

musetel

Matricaria chamomilla / Chamomilla recutita (L.) - Mușețelul numit și romaniță, romonel sau românică, este o plantă erbacee anuală, medicinală, cu frunze divizate și cu flori grupate în capitule terminale. Ajunge la o înălțime de până la 60 cm cu multe ramificații, cu flori grupate în capitule terminale.

Mușețelul este o plantă originară din sudul și sud-estul Europei, astăzi întâlnită în aproape întreaga lume. În România, are o mare arie de răspândire întâlnindu-se aproape peste tot, de la câmpie unde apare masiv pe solurile sărăturoase, până în toate locurile însorite și mai umede de pe lângă drumuri, căi ferate, pajiști cu predilecție pe solurile nisipoase ușoare. Planta are efecte benefice pentru organism, cunoscute încă din antichitate. Cele mai vechi informații datează din Egiptul Antic, dar grecii au fost cei care au consacrat mușețelul ca plantă cu numeroase aplicații pentru corpul uman.

Florile de mușețel conțin un ulei volatil care datorită unui ingredient numit azulen și a unui glicozid de natură flavonică (apigenină) au proprietăți antispasmodice, anestezice, dezinfectante și antiinflamatorii. Florile pot fi folosite în stare proaspătă, însă compușii activi își păstrează calitățile timp de un an, dacă sunt uscate într-un loc întunecos și uscat.

Unul dintre principalele efecte ale mentolului este senzația de răcorire pe care o produce. Acesta acționează prin stimularea receptorilor de răcire de pe piele și mucoase, ceea ce duce la o senzație plăcută și revigorantă. Mentolul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a calma și ameliora senzațiile de mâncărime sau disconfort cauzate de înțepături de insecte sau alte iritații minore ale pielii. Pe lângă efectul său răcoritor, mentolul are și proprietăți antiseptice și analgezice ușoare.

Căldura din timpul verii creează disconfort la nivelul picioarelor. Astfel, transpirația picioarele poate fi o problemă neplăcută. Pediform loțiune antiperspirantă pentru picioare cu extract de hamamelis și mușețel reprezintă soluţia ideală pentru a scăpa de această problemă, deoarece protejează împotriva transpiraţiei, împiedică dezvoltarea mirosurilor neplăcute și răcoreşte picioarele, redând acestora senzaţia de confort.

pediform

Pediform, produs de Bioeel este o loțiune antiperspirantă pentru picioare cu extract de hamamelis și mușețel, este recomandat pentru reducerea transpirației excesive și înlăturarea mirosului neplăcut al picioarelor.

 

Vă invităm să descoperiți produsul Pediform de la Bioeel accesând butonul

Referințe
1. https://gorjeanul.ro/nucul-vrajitoarelor-hamamelis-virginiana-beneficii-si-proprietati/
2. https://www.farmec.ro/compania/articole-utile/vara-asigura-o-igiena-corespunzatoare-picioarelor/
3. https://www.springfarma.com/blog/florile-de-musetel-beneficii-pentru-sanatate-utilizari-contraindicatii.html
4. https://www.secom.ro/blogs/ghidul-secom/ceaiul-de-musetel-proprietati-beneficii-si-contraindicatii
5. Wood, Matthew. The Earthwise Herbal : A Complete Guide to New World Medicinal Plants. Berkeley, Calif. North Atlantic Books, 2009.
6. Wood, Matthew. The Earthwise Herbal, Volume 1 : A Complete Guide to Old World Medicinal Plants. Berkeley, Calif., North Atlantic Books, 2008.
7. ECCLES, R. “Menthol and Related Cooling Compounds.” Journal of Pharmacy and Pharmacology, vol. 46, no. 8, Aug. 1994, pp. 618–630, https://doi.org/10.1111/j.2042-7158.1994.tb03871.x