Cum să îngrijești pielea sensibilă a copiilor cu delicatețe și atenție

În universul îngrijirii pentru cei mai mici dintre noi, atenția și delicatețea sunt esențiale. Când vine vorba de pielea copiilor, acest principiu devine fundamental.

În fiecare zi, pielea copiilor noștri este expusă la diverși factori care pot influența confortul acesteia. De la schimbările climatice la frecventele iritații cauzate de scutece, de la sensibilitatea naturală a pielii la expunerea la soare, fiecare aspect necesită o atenție specială. Cremele pentru copii se ridică la înălțimea acestei așteptări, oferind nu doar o simplă emulsie, ci un aliat de încredere în menținerea confortului pielii celor mici.

În primele luni și ani de viață, pielea bebelușilor este în plin proces de dezvoltare și adaptare la noul mediu înconjurător. Fiind mult mai subțire și mai delicat decât cea a adulților, pielea lor necesită o atenție specială și o hidratare adecvată pentru a rămâne protejată. Hidratarea pielii copiilor este un pas esențial în îngrijirea lor zilnică, având multiple beneficii pentru confortul micuților noștri. Pe lângă menținerea unui nivel optim de hidratare, o cremă adecvată poate ajuta și la formarea unei bariere protectoare împotriva factorilor externi agresivi, precum vântul, frigul sau poluarea. O piele bine hidratată este mai puțin predispusă la iritații, roșeață sau uscăciune, oferindu-le celor mici o senzație plăcută și confortabilă. În plus, hidratarea corespunzătoare poate ajuta la menținerea elasticității pielii, contribuind astfel la prevenirea apariției problemelor dermatologice pe termen lung.

Theobroma Cacao butter

Theobroma Cacao butter

Untul de Theobroma cacao, sau untul de cacao, este un ingredient natural obținut din semințele arborelui de cacao. Este cunoscut pentru calitățile sale hrănitoare și hidratante, fiind folosit în principal în produsele de îngrijire a pielii și a părului. Este un emolient excelent, ceea ce înseamnă că poate înmuia și netezi pielea, oferindu-i un aspect catifelat și sănătos. Pentru pielea uscată sau crăpată, untul de cacao este o alegere populară datorită abilității sale de a repara și de a îmbunătăți textura pielii.  Fiind bogat în antioxidanți, untul de cacao are și proprietăți anti-îmbătrânire. Acești antioxidanți ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi, care pot deteriora celulele și pot accelera procesul de îmbătrânire. Pe lângă toate acestea, untul de cacao este cunoscut și pentru aroma sa delicată de ciocolată, care poate oferi o experiență plăcută de îngrijire a pielii sau a părului.

 

Ricinus Communis oil

Ricinus Communis oil

Uleiul de Ricinus Communis, sau uleiul de ricin, este un ulei vegetal extras din semințele plantei de ricin. Este unul dintre cele mai vechi uleiuri utilizate în scopuri medicinale, cosmetice și de îngrijire a pielii, datorită numeroaselor sale beneficii și proprietăți terapeutice. Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietățile sale emoliente și hidratante, fiind adesea utilizat pentru a hidrata și a hrăni pielea. Este un ingredient popular în cremele hidratante, loțiunile corporale și produsele pentru îngrijirea pielii uscate sau aspre. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare, uleiul de ricin poate fi folosit pentru a ameliora diferite probleme ale pielii, cum ar fi acneea, eczemele sau iritațiile.

 

Myroxylon Pereirae resin

Myroxylon Pereirae resin

Rășina de Myroxylon Pereirae, sau rășina de Peru, este o substanță naturală obținută din trestia de balsam, o specie de copac originară din America Centrală și de Sud. Această rășină aromată și bogată în compuși activi are o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională și în produsele cosmetice. Rășina de Peru este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare, ceea ce o face un ingredient valoros în produsele de îngrijire a pielii și a părului. Este adesea utilizată pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele, dermatitele și psoriazisul, datorită capacității sale de a calma iritațiile și de a reduce inflamația.

 

Lanolin

Lanolina este un ingredient natural derivat din lâna oilor, recunoscut pentru proprietățile sale puternice de hidratare și protejare a pielii. Această substanță moale și unsuroasă este adesea folosită în produsele de îngrijire personală și cosmetice pentru beneficiile sale remarcabile. Utilizată de secole pentru proprietățile sale, lanolina este cunoscută pentru capacitatea sa de a menține pielea catifelată și bine hidratată. Printre cele mai comune utilizări ale lanolinei se numără îngrijirea pielii uscate sau crăpate. Datorită proprietăților sale emoliente și calmante, poate fi aplicată direct pe zonele afectate pentru a ajuta la vindecarea rapidă și la calmarea disconfortului. Ea este blândă și non-iritantă, ceea ce o face potrivită pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cea a bebelușilor. În produsele de îngrijire pentru bebeluși, lanolina este folosită pentru a menține pielea delicată hidratată și protejată.

Talc

Talcumul este un mineral natural care se găsește în formă de pulbere fină, cu multiple utilizări în produsele cosmetice și de igienă personală. Cunoscut și sub numele de talc, acest material a fost folosit de secole pentru proprietățile sale absorbante și matifiante. Talcumul este adesea folosit în produsele de igienă personală, cum ar fi pudrele pentru bebeluși și pudrele corporale pentru adulți. Una dintre principalele utilizări este absorbția excesului de umiditate de pe piele. Un alt beneficiu important al talcului este capacitatea sa de a reduce frecarea și iritația pielii.  În plus, talcul este folosit în unele produse de îngrijire a pielii pentru a oferi o senzație de catifelare și a reduce strălucirea excesivă a pielii.

Zinc oxide

Oxidul de zinc este un compus mineral cu multiple utilizări în domeniul medical, cosmetice și de protecție solară. Este cunoscut pentru proprietățile sale calmante, protectoare și de absorbție a radiațiilor ultraviolete. Datorită capacității sale de a reflecta și de a dispersa radiațiile solare, acesta ajută la protejarea pielii împotriva arsurilor solare și a daunelor cauzate de expunerea la soare. De asemenea, oxidul de zinc este un ingredient esențial în produsele pentru îngrijirea pielii cu probleme, cum ar fi acneea sau iritațiile. Proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene ajută la calmarea roșeții și a inflamațiilor, precum și la reducerea riscului de infecții. Datorită abilității sale de a forma o barieră protectoare pe suprafața pielii, oxidul de zinc este folosit în cremele pentru scutec pentru bebeluși și în unguentele pentru iritații. Pe lângă toate acestea, oxidul de zinc este considerat un ingredient sigur și non-iritant pentru majoritatea tipurilor de piele, inclusiv pentru cea sensibilă sau predispusă la reacții alergice.

În concluzie, îngrijirea delicată a pielii celor mici nu este doar un act de grijă, ci și o modalitate de a consolida legăturile afective. Prin alegeri atente de produse și o rutină zilnică plină de iubire, putem oferi celor mici nu doar protecție și hidratare, ci și momente de apropiere și confort.

Descoperă gama Lanozinc de la Bioeel, care include ingrediente delicate și hrănitoare, menite să ofere pielii sensibile a bebelușilor îngrijire și protecție. Lanozinc și Lanozinc Confort+ sunt două produse esențiale pentru îngrijirea zilnică a pielii sensibile a bebelușilor.

Bucosept

 Aceste creme delicate sunt create cu grijă pentru a proteja și hidrata pielea micuților încă din primele zile de viață. Lanozinc este un aliat de încredere în lupta împotriva iritațiilor și a roșeții, oferind o protecție eficientă și un confort de lungă durată. Formula sa blândă, îmbogățită cu ingrediente naturale, este perfectă pentru pielea delicată a bebelușului tău, ajutându-l să se simtă confortabil și fericit. Pentru o îngrijire și mai completă, Lanozinc Confort+ vine în ajutorul pielii sensibile a copiilor, oferind o hidratare profundă și o protecție eficientă împotriva factorilor de mediu duri. Așadar, alege produsele noastre din gama Lanozinc pentru a-i oferi copilului tău cea mai bună îngrijire și protecție pentru pielea lor delicată. Cu Bioeel, ai grijă de pielea micuților tăi în cel mai delicat mod posibil!

Vă invităm să descoperiți gama Lanozinc accesând link-ul:

Referințe:
1. Drugs and Lactation Database (LactMed®) [Internet]. Bethesda (MD): National Institute of Child Health and Human Development; 2006–. Lanolin. 2023 May 15.
2. Sethi A, Kaur T, Malhotra SK, Gambhir ML. Moisturizers: The Slippery Road. Indian J Dermatol. 2016 May-Jun;61(3):279-87
3. Chaithrayanon S. Comparative Study between Talcum and Zinc Oxide Cream for the Prevention of Irritant Contact Diaper Dermatitis in Infants. J Med Assoc Thai. 2016
4. Aburjai T, Natsheh FM. Plants used in cosmetics. Phytother Res. 2003; 17 :987–1000.
5. https://www.verywellhealth.com/lanolin-5081303
6. https://www.fda.gov/cosmetics/cosmetic-ingredients/talc
7. https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/zinc-oxide
8. https://inci.guide/essential-oils-fixed-plant-oils/cocoa-butter
9. https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/theobroma-cacao-seed-butter
10. https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/paraffinum-liquidum
11. https://cosmileeurope.eu/inci/detail/10266/paraffinum-liquidum/
12. https://cosmetics.specialchem.com/inci-ingredients/ricinus-communis-seed-oil
13. https://cosmileeurope.eu/inci/detail/28230/myroxylon-pereirae-resin-extract/