În plus, nu vă puteți desfășura activitățile normale, deoarece respirați cu mare greutate. Acea senzație de nas înfundat, care poartă denumirea de congestie nazală, apare de obicei la persoanele cu răceală sau gripă. Congestia nazală înseamnă inflamarea și înfundarea nasului. Când aveți nasul înfundat, simplul act de respirație poate fi dificil, fapt care provoacă, în plus, stări de oboseală. Cele mai frecvente cauze ale congestiei nazale sunt afecțiunile ușoare cum ar fi răceala, gripa și sinuzita. În aceste cazuri, congestia se ameliorează de obicei în decurs de o săptămână. În schimb, dacă durează mai mult de o săptămână, congestia poate fi cauzată de o altă problemă de sănătate:
- alergiile
- rinita alergică
- sinuzita de lungă durată, cunoscută sub numele de sinuzită cronică
- tumorile necanceroase, cunoscute sub denumirea de polipi nazali
- expunerea la substanțele chimice.
Unul dintre principalele efecte ale mentolului este senzația de răcorire pe care o produce. Acesta acționează prin stimularea receptorilor de răcire de pe piele și mucoase, ceea ce duce la o senzație proaspătă și plăcută. Mentolul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a calma și ameliora senzațiile de mâncărime sau disconfort. Pe lângă efectul său răcoritor, mentolul are și proprietăți antiseptice și analgezice ușoare.
Mentolul este, într-adevăr, un compus folosit pe scară largă în tratamentul diferitelor afecțiuni respiratorii și alergice, datorită proprietăților sale de a produce o senzație de răcoare. Este folosit în comprimate cu mentol pentru a ameliora simptomele rinitei, cum ar fi congestia nazală și tusea iritantă. Ele pot oferi o senzație de răcoare în gât și pot ajuta la deschiderea căilor respiratorii. Spray-urile nazale cu mentol pot ajuta la eliberarea congestiei nazale și pot oferi o senzație de prospețime. Inhalarea vaporilor cu mentol poate deschide căile respiratorii și poate ameliora congestia nazală, facilitând respirația. Inhalatoarele cu mentol sunt folosite pentru a trata simptomele rinitei și pentru a ușura respirația, mai ales în cazul congestiei nazale. Siropurile, ceaiuri de tuse cu mentol pot ajuta la ameliorarea tusei iritative și pot oferi o senzație de răcoare în gât. Mentolul ca extract din plante a fost folosit în medicina tradițională asiatică pentru tratarea afecțiunilor respiratorii de sute de ani, dar a fost introdus în Occident ca medicament la sfârșitul secolului al XIX-lea. Cu descoperirea recentă a receptorului de mentol pe nervii senzoriali care modulează senzația de răcoare, mentolul a intrat în domeniul farmacologiei moleculare.
Camforul este o substanță din grupul monoterpenelor biciclice (substanțe hidroaromatice), obținută inițial numai din rășina copacului Cinnamomum camphora, ulterior fiind obținut și pe cale sintetică.
Arborele de camfor ajunge la o vârstă cuprinsă între o mie și două mii de ani și secretă o rășină ce conține substanțe antimicrobiene. Aceasta explică rezistența mare la boli, fiind folosit din timpuri străvechi în China și India ca medicament. Frecvent este denumit „rășina albă”, fiind cunoscut pentru acțiunile sale antireumatice și antifebrile.
Cristalele de camfor se păstrează ca uleiuri volatile sau cristale la temperaturi scăzute. Este utilizat în unele afecțiuni dermatologice, respiratorii, circulatorii și reumatice. Are acțiune antipruriginoasă, antinevralgică, antiinflamatoare, lubrefiantă și de stimulare a circulației sanguine. Are o acțiune asemănătoare cu cea a uleiului de eucalipt.
Camforul poate fi folosit în tratarea infecțiilor respiratorii, având efect expectorant și decongestionant. Acesta poate fi eficient în ameliorarea simptomelor de rinită alergică sau sinuzită. Camforul are proprietăți expectorante, care ajută la eliminarea mucusului și a secrețiilor din căile respiratorii. Acesta poate fi utilizat sub formă de inhalant sau în balsamuri pentru piept, contribuind la ameliorarea tusei și facilitarea respirației, putând avea rol și în ameliorarea simptomelor astmului bronșic.
Nasul înfundat este printre cele mai comune și frecvent experimentate simptome de răceală, dar poate determina și alte afecțiuni ascunse. Când congestia nazală devine severă, nasul înfundat poate împiedica aproape complet fluxul de aer și poate forța persoana în cauză să respire pe gură.
Din fericire, există o mulțime de remedii pentru nas înfundat, fie medicamentoase, fie naturiste, fiecare având o mulțime de beneficii. Printre aceste remedii se numără creionul nazal care ușurează respirația și eliberează căile respiratorii în timpul răcelii și a gripei. Folosirea acestui dispozitiv este foarte ușor, îndepărtați prin deșurubare capacul de protecție, poziționați creionul, pe rând, în dreptul fiecărei nări și inspirați adânc. După utilizare ștergeți creionul și montați înapoi capacul de protecție. Utilizarea corespunzătoare a produsului nu duce la efecte negative asupra sănătății și a mediului înconjurător. Dacă, accidental, atingeți cu degetul partea creionului de sub capac, nu atingeți ochii și buzele, înainte de a vă spăla în prealabil pe mâini.
Nasul înfundat este un simptom comun pe care îl putem învinge repede.
Creioneel, ajutorul rapid pentru nasul înfundat, este soluția. Inhalarea nazală a produsului Creioneel este recomandată pentru ușurarea respirației și eliberează căile respiratorii în timpul răcelii și a gripei. Fiecare creion conține 0,190 g mentol, 0,190 g camfor, 0,060 g salicilat de metil și 0,009 g acetat de bornil încorporat în acetat de celuloză. Creionul nazal Creioneel poate fi utilizat timp de cel mult 4-5 zile (de câte 3-4 ori pe zi).
Vă invităm să descoperiți produsul Creioneel accesând butonul